دبستان پسرانه غیردولتی کرج

دبستان پسرانه غیردولتی کرج
۲ بهمن ۱۴۰۲

راهکارهای افزایش صبر در کودکان

۱- الگوی خوبی باشید :

کودکان الگوبردارهای خوبی هستند، او به رفتارها و واکنش های شما با دقت توجه میکند و از آن الگو می گیرد. اگر اولین واکنش شما به هر اتفاق ناخوشایندی، از دست دادن صبر و تحمل باشد او نیز آن را یاد گرفته و در شرایط مشابه مثل شما رفتار خواهد کرد. در واقع اگر شما به طور مکرر صبر و تحمل خود را از دست بدهید، یک رفتار منفی را تقویت می کنید و مجوز استفاده از آن را نیز برای فرزندتان صادر می کنید. پس اولین گام برای تقویت صبر کودک، تقویت صبر در خودتان است.

۲- اجازه دهید انتظار بکشد :

شاید اولین تمرین برای آموزش کودک برای صبور بودن انتظار کشیدن برای خواسته هایش است. اجازه بدهید فرزندتان احساس ناخوشایند انتظار را تجربه کند؛ چون این یک تغییر بزرگ و مهم است». به فرزندتان کمک کنید که بی‌صبری خودش را مدیریت کند.

۳- بازی کردن :

به چالش کشیدن صبر و حوصله، یکی از روش های آموزش آن است. برای مثال پازل ها گزینه های خوبی برای آموزش صبر به کودک است. به او بگویید در صورت حل پازل به او جایزه خواهید داد. کاشتن گل و گیاه و یا بزرگ کردن یک حیوان خانگی هم، بهترین تمرین برای صبر می باشد چون کودک می آموزد با مراقبتی که همراه با صبر و حوصله است می تواند موجودی را پرورش دهد.

۴- به قول هایتان پایبند باشید.:

در صوتی که به کودکان قول داده اید به آن پایبد باشید. زمانی که به قول تان عمل می کنید کودک متوجه می شود که اگر صبر داشته باشد وعده های گفته شده انجام خواهند شد اما اگر به قولتان عمل نکنید زمانی که دفعه بعدی از کودک تان بخواهید که صبور باشد او دیگر این کار را انجام نخواهد داد

۵- آموزش بیان احساسات :

در شرایطی که کودکتان عصبی و ناراحت است به او آموزش دهید که با آرامش و بدون فریاد زدن و با استفاده از بیان و رفتار مناسب تری نیزمی تواند احساسش را بروز دهد. این آموزش با واکنش درست شما امکان پذیر خواهد بود. برای کسب نتیجه بهتر، توصیه می کنیم آزادی عمل و حق انتخاب به او بدهید، وقتی برای رسیدن به خواسته اش صبر و حوصله نشان داد، با مهربانی تشویقش کنید و بگوئید قدردان این رفتار خوب او هستید ولی اگر جیغ و فریاد کرد، به او توجه نکنید و بگوئید این رفتار او را ارزشمند نمی دانید و هرگز پاسخش نخواهید داد.

۶- توضیح دادن مفهوم زمان :

لازمه یادگیری صبر دانستن مفهوم زمان است. کودک، زمان های قراردادی ما بزرگسالان را متوجه نمی شود. برای کودک خردسال خود که با مفهوم ساعت آشنایی ندارد از مفاهیم ساده تر استفاده کنید. مثلا به اوبگویید زمانی که برنامه کودک تمام شد با تو بازی خواهم کرد.

مهارت تفکر نقادانه موجب می شود هر چیزی را به سادگی قبول یا رد نکنیم و پیش از آن، موضوع مورد نظر را به خوبی مورد بررسی قرار دهیم و پس از آن، در مورد رد یا پذیرش آن تصمیم گیری کنیم. با آموختن مهارت تفکر نقادانه فریب دیگران را نمی خوریم و به عاقبت امور به خوبی فکر می کنیم و دقیق و درست تصمیم می گیریم و ارتباطات درستی برقرار می کنیم.

دبستان پسرانه غیرانتفاعی کرج

دبستان پسرانه غیردولتی کرج

لینک مرتبط

اینستاگرام دبستان شوق طلوع

 


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.